Meerglas

Isolatieglas

De vele mogelijkheden

Thermische isolatie is erop gericht zoveel mogelijk het warmteverlies door een materiaal te beperken. Voor MeerGlas is dat door middel van glas.

Bij slecht geïsoleerde woningen kan er zomaar 38% van de warmte verloren gaan. Dit betekent onnodig veel energieverbruik. Isolatie glas aanbrengen geeft direct een besparing op uw energierekening en geniet van een comfortabeler wooncomfort.
De basis voor warmte-isolerend glas in de gevel is isolerend dubbelglas.

Isolerend dubbelglas bestaat altijd uit een binnenblad en een buitenblad van glas met daartussen een met lucht- of gas gevulde spouw. De spouw is aan de glasranden hermetisch afgesloten. Dubbelglas kan worden samengesteld uit verschillende glassoorten en verschillende glasdikten met ook nog eens verschillende spouwbreedten en spouwvullingen, afhankelijk van de gewenste of vereiste eigenschappen.

Voorkomende isolatieglassoorten:

  • Standaard isolatieglas;
  • Extra-isolerende beglazingen, hoog rendement HR+ of HR++;
  • Triple glas met zeer hoge thermische prestaties tot een U-waarde van 0,5 W/m2.K;
  • Isolerende beglazing met ingebouwde kruisroeden;
  • Zonwerende beglazing voor behoud van warmte in de winter;
  • Isolerende beglazing met in de spouw gemonteerde jaloezie, rolgordijn of duette. Het systeem is ongevoelig voor invloeden van buitenaf en daardoor zeer duurzaam. Door de ruime keuze in uitvoeringen, bedieningsmogelijkheden en kleuren is er altijd een oplossing die op uw wensen aansluit. Ook dit kan gecombineerd worden met vele verschillende glassoorten, zoals veiligheidsbeglazing.
  • Brandwerende beglazing Pyroguard: specialist in brandwerend glas.

Brandveiligheid is in vele wetten en regels vastgelegd en de naleving van de bouwvoorschriften rond brandveiligheid kan heel wat hoofdbrekens kosten. Doordat MeerGlas nauw samenwerkt met de experts op dit gebied en door de 30+ jaren met ervaring kunnen wij u uitgebreid adviseren op dit gebied. Wij kunnen effectieve en efficiënte oplossingen voor brandwerend glas ontwikkelen; compleet met onafhankelijke en volledig gecertificeerde testgegevens.

Dankzij doorlopend onderzoek en voortdurende ontwikkeling, gesteund door onze experts op het gebied van brandwerend glas, zijn de Pyroguard producten koplopers in de branche. Zo biedt het Pyroguard productassortiment voorschrijvende instanties meer flexibiliteit, aannemers een ruimere keuze en de uiteindelijke afnemers toegang tot een van meest uitgebreide en streng geteste portfolio’s van brandwerend glas ter wereld.