Meerglas

Deuren en wanden

Hardglazen deuren en puien van MeerGlas zijn in vele uitvoeringen en altijd speciaal op maat leverbaar. Het gebruikte glas is in de meeste gevallen gehard glas voorzien van de benodigde uitsparingen. In geval van inbraakwering en of gekleurde/ bedrukte folies kan ook gekozen worden voor gehard/gelaagd glas.

Voorbeelden hierbij zijn: entree puien, buitenpuien, binnendeuren en -wanden, douchedeuren en douchecabines, in elke vorm leverbaar. Door gebruik te maken van glas als scheidingswand of deur, behoudt men de ruimte en het licht maar kunnen ruimtes toch worden gescheiden. Dit zonder het gevoel van opgesloten zijn en met het behoud van de ruimtes.

Glazen wanden hebben hun plaatsje veroverd in de moderne interieurinrichting. Glazen wanden worden vaak gebruikt als afscheiding van bijvoorbeeld verschillende kantoorruimtes maar ook in particuliere woningen.

De doorzichtige aard van glazen wanden zorgt er voor dat de ruimtes groter lijken dan ze effectief zijn. Ook geeft een ruimte met veel lichtinval een meer ‘opgewekte’ sfeer dan een donkere kamer.

Glazen wanden zijn net als de meeste glasconstructies in verschillende variaties verkrijgbaar. Alle volglazen wanden zijn gemaakt uit veiligheidsglas (meestal gehard glas). Dit omdat dit type glazen wand niet in grote scherven uiteenvalt, maar in geval van een ongeluk breekt in vele ongevaarlijke glasbolletjes. Door de geharde aard van glazen wanden breken ze ook veel minder snel dan enkel glas. In geval van wanden met akoestische eisen wordt veelal gelaagd glas toegepast.

Glazen wanden zijn in verschillende manieren af te werken. Zo kan er geopteerd worden voor mat glas, gekleurd glas en zelfs eigen foto’s of designs kunnen op de wanden verwerkt worden. Op die manier kunnen de glazen wanden op iedere mogelijke manier gepersonaliseerd worden.

Glazen wand
Glazen wand
Glazen wand
Glazen wand